Niesamowicie łatwy domowy chleb: jest tak dobry, że nie będziesz chcieć jeść innego!

Nie ma jak świeży chleb, a to co kupujemy w piekarniach coraz słabiej go przypomina.

Nie mamy pojęcia co jest w składzie kupowanego pieczywa. Czy nie lepiej więc upiec własny. To nie takie trudne jak mogłoby sięe wydawać, a rodzajów i sposobów, a tym samym smaków jest bez liku. Naprawdę jest w czym wybierać.

Ten przepis jest naprawdę prosty.

Nie potrzebujesz niczego specjalnego. Jest fantastyczny, a jego smak pokochasz ty i twoja rodzina.

Potrzebujesz:

• 10 g świeżych drożdży

• 250 ml ciepłej wody

• 10 g cukru

• 7 g soli

• 320 g mąki chlebowej

Przygotowanie:

Drożdże rozgnieść w misce, zalać ciepłą wodą i wsypać cukier.

Dodać sól, posypać mąką i zrobić ciasto.

Odstawić na 1 godzinę.

Po godzinie ciasto dzielimy na 4 części

Z każdego kawałka formujemy kulkę, potem rozpłaszczamy ją i zwijamy w rulon.

Na blasze pokrytej papierem do pieczenia ułóż 2 bochenki, przykryj bawełnianą szmatką i odstaw na 20 minut.

Natnij bochenki na wierzchu jednym cięciem.

Posmaruj pedzelkiem zanurzonym w wodzie i posyp przesianą mąką.

Piecz w temperaturze 200 ° C przez około 40-45 minut.

Życzymy smacznego, jest puszysty, jest pyszny!

Krok po kroku zobacz wszystko na filmie. Ten chleb jest tak łatwy!

Źródło i Fotografie: youtube.com

Lekarstwo dla dziadków, herbata liściasta cebulowa: jak przygotować i do czego służy

Dietetyczka: „To najmądrzejszy deser. Zawiera cudowne substancje, bardziej jak lekarstwo”