Dzisiaj dowiecie się jak przygotować pierś z kurczaka w stylu Hasselback. Wygląda apetycznie i smakuje wybornie. Przepis znajdziesz poniżej!
Pierś z kurczaka – przepis
Składniki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 50 g świeżych liści szpinaku
- 50 g sera ricotta
- 2 piersi z kurczaka
- 20 g startego sera cheddar
- papryka w proszku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Rozgrzej oliwę na patelni, a następnie wrzuć na nią liście szpinaku. Na średnim ogniu podgrzewaj je przez 3 – 5 minut. Później dodaj ser i wszystko dokładnie wymieszaj przez 30 – 60 sekund, zdejmij i odstaw.
Całą pierś natnij jak poniżej:
W nacięcia włóż szpinak z ricottą
Po wierzchu przypraw solą, pieprzem i papryką
Na wierzch każdej piersi nałóż starty cheddar.
Naczynie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz 25 minut.
To wyjątkowe połączenie smaków sprawia, że pierś z kurczaka jest bardzo smaczna, aromatyczna i soczysta.
Polecamy!
- Nie smażę już kurczaka, robię go w następujący sposób: Najlepsze mięso z czosnkiem i sosem śmietanowym!
- Kurczak zrobiony w taki sposób? 200-letni przepis robi wrażenie
- 6 najlepszych marynat do Twojego ulubionego kurczaka.