Świat współczesny wciąż z pewną podejrzliwością patrzy na ręce koncernom farmaceutycznym i rządom, które dotują badania i nie dowierza, że taka choroba jak rak wciąż pozostaje w tak wielu przypadkach nieuleczalna.
Tymczasem muzułmanie nazywają tę chorobę nie rakiem, ale bestią, która absorbuje kilkakrotnie więcej energii niż zwykłe komórki organizmu.
Mnoży się i mnoży (powodując przerzuty na inne organy), aż zaabsorbuje wszystkie zasoby ciała, czego skutek jest śmiertelny. Ale kiedy pozbawi się tę bestię jedzenia, ona szybko umiera.
Profesorowie z Uniwersytetu Algierii twierdzą, że komórki rakowe zaczynają umierać z głodu od 3 dni do miesiąca zależnie od etapu choroby. Głodować oznacza nie jeść niczego i pić tylko czystą wodę. Gdy tylko naturalny czarny kał wydostanie się z człowieka w naturalny sposób, oznacza to, że choroba minęła.
Lekarze z krajów muzułmańskich są zaskoczeni, gdy słyszą o statystykach zachorowań na raka w Europie i umieralności z tego powodu.
A receptą na zapobieganie i leczenie raka jest post.
Według badań przedstawionych w czasopiśmie Proceedings of the National Academy of Sciences ustalono, że okresowa rezygnacja z jedzenia jest bardzo ważna dla zdrowia.
Zaleca się 3 dni głodówek raz w miesiącu, lub tydzień na posiłkach, z których uzyskuje się maksymalnie 500 kalorii.
Według naukowców ta praktyka pozwoli ludziom utrzymać prawidłową wagę i przeciwdziałać rozwojowi cukrzycy, raka, choroby Alzheimera, a także chorób układu sercowo-naczyniowego.
Ten efekt leczniczy wynika z faktu, że chwilowa rezygnacja z jedzenia pozwala ciału bardziej skutecznie reagować na stres, zatrzymuje procesy zapalne, pozbawia guzy energii, przyspiesza eliminację uszkodzonych komórek.
Badacze doszli do wniosku, że tradycyjny 3 czy 5 posiłkowy system odżywiania jest ewolucyjnie nieuzasadniony. Rytm odżywiania naszych przodków, którzy musieli zdobywać pożywienie, był nieregularny. Dlatego zdolność myślenia i działania przez wiele godzin bez jedzenia, jest dla człowieka absolutnie naturalnym stanem.
Dr Stephen Mack leczy chorych na raka w „niekonwencjonalny” sposób, a 80 % pacjentów wraca do zdrowia.
„Znaleziono już lekarstwo na raka – owoce.
Czy w to wierzysz, czy nie.
Żałuję setek pacjentów z rakiem, którzy umierają w wyniku konwencjonalnego leczenia.”
ODŻYWIANIE
Wszyscy uważamy, że jedzenie owoców oznacza po prostu kupowanie owoców, krojenie ich i wkładanie do ust.
Niestety to nie jest takie proste. Ważne jest, aby wiedzieć, jak i kiedy jeść owoce.
Jaki jest właściwy sposób jedzenia owoców?
Nie należy jeść owoców po innej żywności!
OWOCE POWINNY BYĆ JEDZONE NA PUSTY ŻOŁĄDEK!
Jeśli zjesz owoce na pusty żołądek, odegrają one ważną rolę w detoksykacji twojego organizmu, zapewniając doskonałą energię.
OWOCE TO NAJWAŻNIEJSZY PRODUKT.
Załóżmy, że jesz dwie kromki chleba, a następnie kawałek owocu.
Kawałek owocu jest gotowy do przejścia bezpośrednio przez żołądek do jelit, ale nie dzieje się tak z powodu chleba spożywanego przed owocem.
Tymczasem chleb i owoce gniją, fermentują i zamieniają się w kwas.
W tym momencie, gdy owoc wchodzi w kontakt z jedzeniem w żołądku i sokiem trawiennym, cała masa jedzenia zaczyna tracić wartości, zalegać w układzie pokarmowym.
Jedz więc owoce na czczo lub przed posiłkiem!
Słyszałeś, jak ludzie narzekają:
Za każdym razem, gdy jem arbuza, odbija mi się, gdy jem winogrona, mój żołądek puchnie, kiedy jem banana, czuję, że muszę pilnie pobiec do toalety itp. itp …
Ale nic takiego się nie stanie, jeśli zjesz owoc na czczo.
Owoce mieszają się z gniciem innych produktów spożywczych i wytwarzają gaz, dlatego masz wzdęcia!
Według dr Herberta Sheltona, który przeprowadził badania na ten temat, nie ma takich rzeczy, że niektóre owoce, takie jak pomarańcza i cytryna, są zbyt kwaśne, ponieważ wszystkie owoce stają się alkaliczne w naszym ciele.
Jeśli opanujesz prawidłowy sposób jedzenia owoców, poznasz TAJEMNICĘ piękna, długowieczności, zdrowia, energii, szczęścia i prawidłowej wagi.
Kiedy musisz pić sok owocowy – pij tylko świeży sok owocowy, NIE z puszek, opakowań lub butelek.
Nawet nie myśl o piciu podgrzanego soku.
Nie jedz gotowanych owoców, ponieważ w ogóle nie dostajesz składników odżywczych.
Jedynie smak.
Gotowanie niszczy wszystkie witaminy.
Ale jedzenie całego owocu jest lepsze niż picie soku.
Jeśli musisz pić świeży sok owocowy, wypij powoli każdy łyk, ponieważ przed połknięciem musisz pozwolić mu zmieszać się ze śliną.
Możesz wybrać 3-dniowy post z owocami, aby oczyścić (odtruć) swoje ciało.
Po prostu jedz owoce i pij świeży sok owocowy przez 3 dni.
I będziesz zaskoczony, gdy twoi przyjaciele powiedzą ci, że lśnisz!
Owoce Ważne dla zdrowia
KIWI:
Mały, ale potężny.
Jest dobrym źródłem potasu, magnezu, witaminy E i błonnika. Jego zawartość witaminy C jest dwa razy większa niż pomarańczy.
🍏🍎🍏🍎🍏 JABŁKO:
Jabłko dziennie utrzyma Cię z dala od lekarzy!
Chociaż jabłko ma niski poziom witaminy C, ma przeciwutleniacze i flawonoidy, które zwiększają aktywność witaminy C, pomagając w ten sposób zmniejszyć ryzyko raka jelita grubego, zawału serca i udaru mózgu.
🍓🍓🍓🍓🍓 TRUSKAWKA:
Owoce ochronne.
Truskawki mają najwyższą ogólną zdolność przeciwutleniającą spośród wszystkich owoców i chronią organizm przed rakiem, zatkanymi naczyniami krwionośnymi i wolnymi rodnikami.
POMARAŃCZA:
Słodka medycyna.
Spożywanie 2-4 pomarańczy dziennie może pomóc zmniejszyć przeziębienia, obniżyć poziom cholesterolu, zapobiec i rozpuścić kamienie nerkowe oraz zmniejszyć ryzyko raka jelita grubego.
🍉🍉🍉🍉🍉 Arbuz:
Ugasi każde pragnienie. Składający się w 92% z wody jest również wypełniony gigantyczną dawką glutationu, który pomaga wzmocnić nasz układ odpornościowy.
Są również głównym źródłem likopenu, który zwalcza raka.
Innymi składnikami odżywczymi występującymi w arbuzie są witamina C i potas.
🍑🥑🍑🥑GUAVA I PAPAYA:
Najlepsze źródła witaminy C. Guawa jest również bogata w błonnik, który pomaga zapobiegać zaparciom.
Papaja jest bogata w karoten; to jest dobre dla twoich oczu.
Picie ZIMNEJ wody lub napojów po posiłku = niebezpieczny wzrost ryzyka RAKA
Miło jest wypić szklankę zimnej wody lub innych zimnych napojów po posiłku.
Jednak zimna woda lub napoje powoduja tężenie tłuszczów, które właśnie zjadłeś.
Spowolni to trawienie.
Gdy tylko zareaguje z kwasem, zostanie zniszczony i wchłonięty przez jelita szybciej niż pokarm stały.
Wkrótce zamieni się w złe tłuszcze i doprowadzi do poważnych konsekwencji!
Lepiej pić gorącą lub ciepłą wodę po jedzeniu, a jeszcze lepiej 20 minut przed jedzeniem wypić wodę o temperaturze ciała.
Bądźmy ostrożni i świadomi. Im więcej wiemy, tym większa szansa na przeżycie.
Kardiolog mówi: jeśli każdy, kto otrzyma tę wiadomość, wyśle ją do 10 osób, możesz być pewien, że ocalimy przynajmniej jedno życie.