w

Tania, szybka i wyjątkowo smaczna pasta do smarowania chleba. 5 minut i wszyscy zajadają

Kanapki na śniadanie to nasz narodowy specjał. Łączymy w nich tak różne składniki, że niejeden obcokrajowiec by się zdziwił.

Ale takiego zestawienia niewielu z nas próbowało, choć to naprawdę wbrew pozorom świetne połączenie.

Bardzo smaczne i oryginalne, zatem jeśli wyczerpaliście pomysły na kanapki koniecznie spróbujcie tej pasty z serka i selera.

Wystarczą te dwa składniki, 1 ząbek czosnku i cebula i mamy fantastyczną pastę dosłownie w 5 minut. Co ciekawe nikt nie wierzy, że jest w nim seler 😉

Pyszna pasta do smarowania pieczywa

Potrzebujemy:

  • 1/4 selera (jeśli masz mniejszy korzeń, możesz użyć 1/2)
  • 1 ząbek czosnku
  • Ser w osłonce
  • Sól
  • Przyprawy do smaku
  • Mała cebula
  • Olej
  • Chleb

Przygotowanie:

Obierz korzeń selera i zetrzyj go na średniej tarce.

Następnie obierz i drobno posiekaj cebulę.

Na patelni na oleju podsmaż cebulę.

Dodaj seler.

Duś przez około 5-7 minut aż seler zmięknie.

Dopraw solą i pieprzem.

Na koniec dodaj zmiażdżony ząbek czosnku.

Zdejmij z ognia i wymieszaj z serem.

Udekoruj pastę szczypiorkiem.

Podaj ze świeżym pieczywem.

Smak zaskoczy nawet najbardziej wymagających, jest wyśmienity.