w

Pomidory dorosły, ale nie spieszą się z dojrzewaniem? Nakarm je, a natychmiast zmienią kolor na czerwony, a nawet staną się słodsze

Gdy pomidory osiągnęły już właściwy rozmiar, ale wciąż zielone. Nie ma powodu do zmartwień, gdy nadal jest ciepło.

Kiedy się ochładza wówczas dojrzewają wolniej i istnieje ryzyko, że nie zdążą zanim nastąpią chłody.

Nakarm je w sposób opisany poniżej, a owoce szybko zmienią kolor na czerwony! Jako bonus, pomidory staną się jeszcze słodsze.

Weź 1 łyżkę siarczanu potasu, rozcieńcz w niewielkiej ilości wody. Następnie wlej roztwór do 10-litrowego wiadra z wodą. Dodaj 1 łyżeczkę jodu.

Wylej około 1 litra tego na krzak pomidora (ziemia powinna być wilgotna). Wystarczy raz w okresie dojrzewania zrobić ten dressing, a będziesz mile zaskoczony!