w ,

Dieta smoothie: 1 burak, 2 marchewki i 1 jabłko. Przepis od najlepszego dietetyka na świecie!

Ten przepis został opracowany przez najsłynniejszego na świecie chińskiego dietetyka Chen Li w celu przywrócenia zdrowia i poprawy odporności.

Tworząc ten przepis, specjalista chciał, żeby wszystkie składniki były proste i przystępne, dzięki czemu dieta była dostępna dla większości ludzi.

Przepis jest naprawdę prosty, ponieważ buraki, marchewki i jabłka zawierają wszystkie niezbędne mikroelementy i są tanie.

Zatem:

Weź 1 buraka, 2 marchewki i 1 jabłko. Zrób z nich sok lub koktajl.

Odstaw na około godzinę: te produkty potrzebują trochę czasu, aby uwolnić wszystkie niezbędne związki.

Dlaczego ten napój jest tak dobry dla zdrowia?

Produkt doskonale odtruwa wątrobę i nerki, zapobiega rozwojowi guzów, zmniejsza bóle menstruacyjne, wzmacnia układ odpornościowy, odmładza skórę, działa leczniczo na
tarczycę, pomaga schudnąć.

Jak widać jest genialnie prosty!

Uwaga: napój ten nie jest zalecany osobom z cukrzycą, corpiącym na biegunki, kamieniami nerkowymi i problemami żołądkowymi.

Zalety buraków.

Betacyanina – substancja zawarta w burakach czerwonych, pomaga usuwać toksyny z organizmu i zapobiega powstawaniu komórek rakowych!

Pomaga leczyć choroby pęcherzyka żółciowego i dnę, obniża poziom cholesterolu.

Buraki są bogate w witaminy: B1, B2, B2, C oraz kwas foliowy, który jest niezwykle korzystny dla organizmu. Zawiera aminokwasy niezbędne do rozwoju i utrzymania tkanki mięśniowej.

Zawiera również jod, który jest znany z cudownego działania na tarczycę.

Ponadto sok z czerwonych buraków obniża ciśnienie krwi, a tym samym zapobiega zawałom serca i chorobom układu krążenia.

Zalety marchwi.

Marchew poprawia wzrok, jest bogata w beta-karoten, który po spożyciu przekształca się w witaminę A. W siatkówce witamina A jest przekształcana w rodopsynę, pigment, który pomaga lepiej widzieć w ciemności.

Ponadto beta-karoten chroni przed zwyrodnieniem plamki żółtej (stan, w którym występują różne choroby okulistyczne) i rozwojem zaćmy.

Badania wykazaly, że marchew zmniejsza ryzyko raka płuc, piersi i okrężnicy nawet o jedną trzecią dzięki zawartości falcarinolu – naturalnego pestycydu, który jest w niej zawarty.

Falcarinol obniża poziom złego cholesterolu, który powoduje miażdżycę.

Marchew jest bogata w przeciwutleniacze, które chronią komórki skóry i zwalczają wolne rodniki. Pomaga również w odtruwaniu wątroby, w leczeniu trądziku, zapobiega odwodnieniu.

Zalety jabłek.

Jabłka pomagają wzmocnić serce i ugasić pragnienie. Ocet jabłkowy może pomóc w zapobieganiu kamieniom nerkowym.

Badania wykazaly, że codzienne spożywanie jabłek (jednego jabłka dziennie) może ograniczać rozwój chorób skóry.

Według brazylijskich naukowców zjedzenie jednego jabłka przed posiłkiem pomaga kobietom schudnąć o 33% szybciej niż kobietom, które go nie jedzą.

zawiera tylko 50-80 kalorii, ponieważ nie zawiera tłuszczu i sodu.

Owoce te są pożywnym źródłem witamin C, A i flawonoidów.

Ponadto jabłka są doskonałym źródłem potasu, który wspomaga zdrowie serca.

Soki tych trzech składników najlepiej pić codziennie, zastępując jeden posiłek, na przykład kolację. Doskonale sprawdzą się u osób, które stosują post przerywany w protokole godzinnym lub dziennym. Ostatnie badania wykazały ogromne korzyści dla zdrowia podczas stosowania IF (postu przerywanego), ponieważ w przerwach od jedzenia, kiedy przestajemy dostarczać organizmowi glukozy, sięga on po rezerwy z tkanki tluszczowej i wprowadza w stan nimimalnej ketozy, która jest bardzo korzystna dla wieksozści systemów w organizmie, w tym dla mózgu.

Źródło i Miniatura wpisu: otozh.com.ua