Tylko 2 buraki i główka czosnku: Szkoda, że ​​wcześniej nie znałam tego przepisu – zdrowy i pyszny obiad dla całej rodziny!

Świetne jako dodatek, ale także jako doskonały i zdrowy obiad. Mój mąż nie lubi buraków, ale kiedy to zrobiłam, zjadł wszystko.

Ten niesamowity przepis zapewnia wspaniałą ucztę!

Potrzebujemy:

½ kg buraków (ja użyłam 2 sztuki)

1 większa główka czosnku

Sól, majeranek, mielony czarny pieprz (lub inne przyprawy lub zioła)

6 łyżek oliwy z oliwek

3 łyżki octu balsamicznego

Przygotowanie:

Oczyszczamy buraki i kroimy je na kawałki. Układamy buraki w naczyniu. Naczynie możemy wyłożyć folią.

Na kawałki buraków kładziemy ząbki czosnku, doprawiamy solą, przyprawami, ziołami i na koniec polewamy płynnymi składnikami.

Wierzch naczynia przykrywamy folią z góry.

Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 60-90 minut (wszystko zależy od wielkości buraka, muszą być miękkie).

Pokochacie takie buraki, moga być dodatkiem, ale świetnie zastępuja całe danie. szczegolnie polecam wegetarianom, syte, odżywcze i pełne witamin, bialka i żelaza!

A przy tym takie pyszne!

Źródło i miniatura wpisu: youtube.com, mimibazar.cz

Ten olejek to dar od Boga, moja babcia mawiała: ulecz oddech, ulecz rany, oczyść organizm!

Skuteczna medycyna naturalna z kuchni: marchewka, cytryna i miód – mocne trio, które usunie śluz, wyleczy grypę, a nawet kaszel!