Bosko pyszny sernik lwowski. Nie tylko chwalony za smak, ale i podziwiany za wygląd

Sernik ten jest nie tylko chwalony za smak, ale i podziwiany za wygląd. Składa się z prostych i niedrogich składników.

Do filizanki pachnącej świeżo parzonej kawy jest to rozkosz. Słowa tego nie oddają, musisz spróbować. Zapisz przepis, gotuj i ciesz się rozkoszuj przyjemnością.

Składniki:

500 g sera
3 jajka
150 gramów cukru pudru
1 torebka cukru waniliowego
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
1 cytryna
100 g rodzynek

Do polewy czekoladowej

2 łyżki masła
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki kakao
posypka do dekoracji

Krok po kroku proces przygotowania sernika lwowskiego:

W osobnym pojemniku umieszczamy ser i dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy. Mielimy wszystko na gładką masę.

Następnie dodajemy skrobię i ponownie dobrze mieszamy.

Ścieramy skórkę z cytryny, rodzynki zalewamy wrzątkiem i moczymy przez 5 minut, po czym je odcedzamy i wraz ze skórką cytryny dodajemy do masy twarogowej.

Wszystko dobrze mieszamy.

Wykładamy blachę (keksówkę lub 25×30) do pieczenia pergaminem i umieszczamy na niej przygotowaną masę. Rozprowadzamy ją równomiernie.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 ° na 45 minut.

Po upływie wymaganego czasu wyłączamy piekarnik, ale nie wyjmujemy sernika przez kolejne 10 minut.

Następnie można go wyjąć i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.

Następnie zaczynamy gotować polewę. Aby to zrobić, roztop masło w rondlu i dodaj cukier puder. Wszystko dobrze wymieszaj, aby uzyskać jednorodność. Teraz dodajemy śmietanę i zagotowujemy do pierwszego bulgnięcia.

Po wymaganym czasie dodajemy kakao i gotujemy przez 3-4 minuty. Bardzo ważne jest, aby teraz nie doprowadzić do wrzenia.

Gdy sernik ostygnie, polej go czekoladą ze wszystkich stron. Udekoruj posypką i przechowuj w lodówce przez 5-6 godzin przed podaniem.

Smacznego!

Źródło i miniatura wpisu: intermarium.news

Chipsy do tego przepisu są pyszne, chrupiące i nie szkodzą zdrowiu

Nie wiedziałam, że jest taki prosty! Mastyk miodowy ręcznie z improwizowanymi składnikami. Teraz moje ciasta będą jeszcze piękniejsze!