w

Zrolowała ciasto na pierogi w ten nietypowy sposób. Zobacz tylko co wyszło gdy je upiekła.

Jeśli tak wygląda to tylko wyobraźcie sobie jak smakuje. Zapewniamy, że absolutnie wybornie.

Jeśli tylko ciasto na pierogi nie sprawia ci kłopotu, to reszta z pewnością także nie sprawi. Można wypróbować danie, gdy zostanie Ci ciasta lub zrobić specjalnie do tego wyjątkowego specjału.

Sos pomidorowy najlepiej zrobić z passaty pomidorowej. Mięso możesz wybrać dowolne takie jakie lubisz najbardziej.

Przepis:

Do ciasta:

1 szklanka wody
1 jajko
1 łyżka masła
3,5 szklanki mąki

Farsz:

400 gr mięsa mielonego
1 drobno posiekaną cebulę
Sól, pieprz, kminek

Sos:

2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
4-4,5 szklanki wody

Przygotowanie:

Mieszamy składniki i ugniatamy ciasto, wyrabiamy aż będzie elastyczne, następnie odkładamy i przykrywamy je. Powinno odpocząć przez 15-20 minut.
W międzyczasie przygotujemy farsz. Do mięsa wsypujemy cebulę, sól, pieprz i kminek, mieszamy.

Podsypujemy mąką i wałkujemy ciasto.

Wycinamy krążki, układamy je w rzędzie tak aby jeden zachodził na drugi.

Nakładamy farsz. A następie zwijamy w różyczki.

I układamy w naczyniu.

Zalewamy sosem pomidorowym.

Pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Serwujemy z jogurtem czosnkowym.

Zobaczcie jakie to proste:

Smacznego!