Umiarkowanie słodki i bardzo smaczny likier truskawkowy. Wszystkim fanom „fragolino” się spodoba!

W sezonie truskawkowym warto skorzystać z tego przepisu.

W efekcie powstaje umiarkowanie słodki i bardzo smaczny likier truskawkowy.

Składniki:

– Truskawki 500 g
– Cukier 2 łyżki.
– Sok z cytryny 50 ml
– Wódka 250 ml
– Woda 250 ml

Przygotowanie:

Umyj truskawki, usuń szypułki i dokładnie wysusz.

Przekrój większe owoce na pół i zmiksuj za pomocą miksera na gładką masę.

Następnie przepuść truskawkowy mus przez sito.

Do szklanki wrzącej wody dodaj cukier i gotuj ciągle mieszając. Poczekaj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Całkowicie ostudź syrop, dodaj sok z cytryny.

Wymieszaj syrop z musem truskawkowym. Wlej wódkę, zamieszaj. Następnie przelej wszystko do czystego szklanego pojemnika.

Pozostaw w temperaturze pokojowej na 3-4 dni, od czasu do czasu wstrząsając osadem. Następnie spuść osad, jeśli to konieczne, przefiltruj płyn i wlej do butelek, szczelnie zamknij. Przechowuj w lodówce.

Smacznego. Jest wyśmienity!

Źródło i miniatura wpisu: intermarium.news

Aby uzyskać dobre zbiory i zdrowe krzewy, dodaję kilka kropli tego środka do wiadra z wodą. Ogórki, papryka, pomidory, truskawki zachwycają i zaskakują zbiorami

Mięso pod pierzynką po francusku. Mąż ciągle prosi żebym znów ugotowała. Tani i obfity posiłek dla całej rodziny