Sernik “trzy smaki” bez ciasta. Robię w na co dzień i od święta. Lepszego nie jadłam

Znam wielu ludzi ale nie znam nikogo kto nie lubiłby sernika.

Choć już co do rodzaju to ile ich jest tylu amatorów innego. Jedni kochają sernik na zimno, inni lwowski, jeszcze inni na kruchym cieście czy bez ciasta z bakaliami. Ale ten z dzisiejszego przepisu łączy wszystkich.

Smakuje absolutnie każdemu. Ma swój jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny smak.

Pochodzi z przepisu na Youtube i odkąd spróbowałam, kocham go robić, a jeść cóż, jeszcze bardziej.

Wypróbuj koniecznie, może i w twoim domu stanie się ulubionym deserem.

Składniki:

• ser 1,5 kg
• cukier 300 g
• śmietana 150 g
• masło 150 g
• kasza manna 60 g
• skrobia 50 g
• jajka 6 szt
• cukier waniliowy 18 g
• kakao 40 g
• kisiel o smaku kiwi 40 g
• mielony mak 75 g
• owoce kandyzowane lub suszone wiśnie

Przygotowanie:

1. Wymieszaj ser blenderem na gładko.

2. Roztop masło i dodaj do sera, oddziel żółtka od białek i dodaj, wsyp cukier, cukier waniliowy, skrobię, kaszę mannę i wymieszaj.

3. Ubij białka na sztywna pianę i wymieszaj delikatnie z masą silikonową szpatułką.

4. Masę rozdziel na trzy części. Do jednej dodaj kakao, do drugiej mak, a do trzeciej galaretkę w proszku. Połącz masy ze składnikami dokładnie mieszając mikserem.

5. Formę wyłóż papierem, posmaruj masłem i posyp mąką. Wyłóż najpierw masę kakaową, potem makową, na nią wysyp niezbyt gęsto suszone owoce,

a na koniec masę galaretkową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 minut.

6. Po wyjęciu z piekarnika ostudź i pokryj polewą czekoladową.

Pychota!

Instrukcja wideo:

Źródło i fotografie: Смачна Хата/youtube.com

Utrzymuj naczynia w czystości i w dobrym stanie: 5 złotych przepisów naturalnych

Włosy na kobiecej brodzie, nie tylko denerwują, ale są oznaką niebezpiecznego stanu