Pasta Amosova jest unikalnym opracowaniem autorskim, przydatnym zdrowia dla serca i odporności. Tę miksturę przepisywał swoim pacjentom doktor Amosov.
Mikołaj Amosow, kardiochirurg i naukowiec, był znany nie tylko ze swoich zręcznych operacji i nowych metod kardiochirurgii.
Amosow udzielał swoim pacjentom wielu ważnych rad dotyczących korzyści płynących z ćwiczeń i zdrowego odżywiania.
Stworzył recepturę na wyjątkową pastę, która odżywia mięsień sercowy, wzmacnia serce i naczynia krwionośne oraz zwiększa odporność.
Pasta multiwitaminowa Amosova jest źródłem witamin, przeciwutleniaczy i pierwiastków śladowych potrzebnych sercu i całemu organizmowi.
Dlaczego warto spożywać pastę Amosova? Ponieważ:
• wzmacnia mięsień sercowy i naczynia krwionośne zwiększając ich elastyczność;
• normalizuje krążenie krwi, dotlenia serce i inne narządy;
• działa przeciwzapalnie, zapobiegając i lecząc miażdżycę;
• zawiera witaminę C, która pomaga we wchłanianiu żelaza.
Przepis na pastę Amosova.
Pasta Amosova jest przygotowywana z mieszanki suszonych owoców. Bazuje na miodzie, orzechach, cytrynach oraz mieszance suszonych owoców takich jak figi, suszone morele,
rodzynki, daktyle i suszone śliwki, bogate w witaminy, minerały, enzymy, kwasy organiczne, lipidy i przeciwutleniacze.
Składniki:
• suszone morele – 250 g;
• rodzynki (z ciemnych winogron) – 250 g;
• suszone śliwki – 250 g;
• figi – 250 g;
• orzechy – 1 łyżka .;
• cytryna – 1 szt.;
• miód naturalny – 250 g
Oto jak ją zrobić:
1. Umyj suszone owoce i przepuść przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.
2. Obierz, zmiel lub posiekaj orzechy nożem.
3. Umyj cytryny, pokrój na kawałki, usuń pestki i zmiel w blenderze.
4. Połącz wszystkie składniki, polej miodem i wymieszaj.
5. Przechowuj w lodówce (nawet kilka miesięcy).
Jak stosować pastę Amosov?
Pastę można przyjmować na pusty żołądek lub po posiłkach (aby nie podrażniać żołądka i jelit) 1 łyżka stołowa 3 razy dziennie. Dzieci w zależności od wieku – 1 łyżeczka lub
łyżeczka deserowa.
Kurację najlepiej stosować dwa razy w roku – wiosną i jesienią. Pasta Amosova nabiera szczególnej wartości wiosną, gdy witamin nie wystarcza, a jesienią, gdy konieczne jest
wzmocnienie organizmu przed przeziębieniami i infekcjami wirusowymi.