w

Jajka po szkocku to śniadaniowy hit, który pokochały ostatnio Polki: Są przepyszne!

Jajka po szwedzku to śniadaniowy hit, który pokochały ostatnio Polki.

Aby je wykonać potrzebujesz:

Składniki:

4 jajka
250 g mięsa mielonego
2-3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
½ łyżeczki czosnku granulowanego
sól
pieprz
olej do głębokiego smażenia

Do panierowania:

– mąka
– 1 roztrzepane jajko
– bułka tarta lub panierka panko

Sposób przygotowania:

1. Gotuj jajka przez ok 6 minut
2. Następnie zanurz je w zimnej wodze
3. Ostudzone obierz ze skorupek
4. Mięso mielone wymieszaj ze szczypiorkiem, słodką papryką w proszku, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem.
5. Mięso podziel na 4 części.
6. Na folię spożywczą wyłóż porcję mięsa, rozpłaszcz, dodaj ugotowane jajko,
a następnie zlep.
7. Obtocz w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
8. Smaż w oleju rozgrzanym do temperatury 175°C na złoty kolor ok. 4 minuty.

Udostępnij rodzinie i znajomym!