Żadna sałatka nie może się równać tej przekąsce. Nasza rodzina czeka na sezon pomidorów, aby ją przygotować

Niewielu jest chyba ludzi, którzy nie lubią pomidorów. I nawet nie wiecie jak to dobrze, bo to właśnie one ratują wielu z nas przed całkowitą dewitaminizacją.

Bo prawda jest taka, że dieta typowego Kowalskiego nie bilansuje zapotrzebowania na składniki mineralne i witaminy. Nie żałujcie więc sobie przynajmniej tego popularnego owocu jakim jest przebogaty w wartości odżywcze pomidor.

A jeśli brakuje Wam pomysłów na pomidory, to mamy dla Was proste, ale wyjątkowe w smaku danie. Pomidory smakują w nim jeszcze lepiej niż gdziekolwiek indziej.

Składniki:

• pomidory 500 gr
• Cebula 150 gr
• Olej 4 łyżki. l.

na marynatę:

• Olej roślinny 4 łyżki
• Sok z cytryny 2 łyżki
• bazylia 1 łyżeczka
• miód 1 łyżeczka
• czosnek 3 ząbki
• sól dla smaku
• Zmielony czerwony pieprz do smaku
• Im więcej pieprzu dodasz, tym ostrzejsza będzie nasza przekąska.

Przygotowujemy:

Pokrój pomidory w plasterki, cebulę w pół-pierścienie.

Umieść wszystko w głębokiej misce warstwami, najpierw pomidory, cebulę na wierzchu. Teraz wymieszaj wszystkie przyprawy z miodem. Nie będzie w ogóle wyczuwalny w gotowej potrawie.

Wlej mieszankę pomidorów, niech puszczą sok i się zamarynują.

Przykryj pokrywką i przechowuj w lodówce przez dwa dni.

Żadna sałatka nie jest równa tej przekąsce. Nasza rodzina czeka na sezon pomidorów, aby móc nacieszyć sie tym niesamowitym smakiem!

Smacznego!

A wy w jakiej postaci pomidory kochacie najbardziej?

Źródło i Miniatura wpisu: intermarium.news

Nie wiedziałam, że jod jest tak ważny dla kobiecego ciała. Imponujący efekt zauważy każdy!

Bardzo delikatne i miękkie – zawsze ich za mało, bez względu na to, ile się upiecze