Profesor genetyki opracował przepis na długowieczność: przestrzegaj tych zasad i żyj ponad 100 lat

Profesor Hristo Memerski – to naukowiec, genetyk i autor kilkudziesięciu książek, który ze swoimi wykładami odwiedził 200 uniwersytetów w 63 krajach.

Profesor twierdzi, że ludzie wbijają sobie gwóźdź do trumny, jedząc niewłaściwie.

O starzeniu się…

Schorowana starość nie jest stanem naturalnym. Według wielu naukowców jest wywoływana przez nasze niewłaściwe zachowania żywieniowe. 70% ludzi na świecie umiera z powodu niedożywienia. Dna moczanowa, cukrzyca, wrzody, zawał serca, udar, różne nowotwory to współczesne plagi cywilizacji.

Produkty spowalniające starzenie

Wystarczy postępować zgodnie z prostymi zasadami jedzenia, które które spowalniają proces starzenia, a jednocześnie uwalniają od chorób wieku starczego.

„Zidentyfikowałem kilka produktów, które spowalniają ten proces. Najważniejsze z nich to:

  • warzywa;
  • owoce;
  • jogurt;
  • mleko;
  • wino;

Tak, wino, ale dobre i w małych ilościach! We Francji tradycją jest podlewanie mięsa podczas duszenia winem. Dlatego Jean żyje 10 lat dłużej niż John mglisty Anglik.

Na pierwszym miejscu stawiam jogurt naturalny, sfermentowany na świeżym mleku. Jogurty z mleka w proszku, czy pasteryzowanego z dodatkiem drożdży i bakterii nie mają właściwości terapeutycznych.

Jogurt naturalny to pokarm, który jest najłatwiej przyswajany przez organizm. Zapobiega rakowi żołądka i jelita grubego, zatrzymuje rozwój osteoporozy.

Najbardziej skuteczny sposób na oczyszczenie i utratę wagi:

Do 500 g naturalnego jogurtu dodaj:
1 łyżka miodu,
1 łyżka octu jabłkowego,
1 łyżeczka cynamonu,
40 kropli nalewki 30% propolisu.

Może być różnorodny i urozmaicony dodatkami. Możesz dodać jagody, maliny, orzechy włoskie, banany. Dodatków nie może być więcej niż jedna czwarta.

Ten pyszny posiłek można zjeść na śniadanie i lunch.

Jeśli zjesz 2 łyżki takiego posiłku co 2 godziny i przez 20 dni zauważysz, że Twoja talia stała się cieńsza, lśniące włosy, zyskałeś witalność, a ciału nic nie doskwiera.

Naturalne witaminy dla urody

Cudowne witaminy kosmetyczne znajdują się w marchewce i sałatce z czosnkiem. Przeprowadziłem eksperyment, który dowodzi magicznych właściwości czosnku. Do jednej szklanki wlałem wodę z 80 patogenami, a do drugiej, postawionej obok, czosnek. Po kilku godzinach nie pozostały żadne zarazki. Czosnek zniszczył je na odległość!

Propolis ma podobne właściwości. On zabija wirusy grypy, zwalcza zapalenie błony śluzowej żołądka, zapalenie jelita grubego, dysbiozę, jest doskonałym lekiem przeciwnowotworowym.

Zapobieganie. Wystarczy dodać 20-30 kropli propolisu do 50 ml wody i pić 2 razy dziennie.

Upiększanie: włosy, paznokcie, skóra: równomiernie wymieszaj w szklanej misce części miodu, posiekanych orzechów włoskich, suszonych moreli, rodzynek i cytryny, jedz 3 łyżki dziennie.

Trucizna pokarmowa

Na całym świecie powstało ponad 200 chemicznych substancji, które nadają produktom przyjemny zapach i wygląd produktu. Jest naukowo udowodnione, że te substancje w skoncentrowanej formie mogą prowadzić do śmierci.

Kupując produkty, czytaj uważnie etykiety najmniejszym drukiem, ponieważ tam są wymienione szkodliwe składniki.

1. Dodatki syntetyczne – azotan sodu i azotyn sodu – są jednymi z najczęstszych zabójców młodości i zdrowia.

Służą do przedłużenia świeżości mięsa i zapobiegania rozwojowi butulizmu rakowego. Są obficie dodawane do wędlin, kiełbas, boczku, konserwowanych ryb.

2. Bardzo niebezpieczne środki konserwujące obejmują butylan, hydroksytoluen i butylan hydroksyanizol. Ich stosowanie zapobiega goryczy olejowej podczas smażenia frytek czy produkcji sałatek.

Dodawane do gotowych ciast, gumy do żucia, makaronów, aby przedłużyć świeżość i trwałość. Zaznaczam, że są to produkty, które najbardziej kochają dzieci. Substancje te przyczyniają się do rozwoju raka i alergii.

3. Równie niebezpieczne dla dzieci są gotowe soki. Do ich produkcji wykorzystuje się bromowy olej roślinny, który chroni napoje cytrusowe przed osadami i oddzielaniem wody od koncentratu soku. Ten olej jest trujący, więc pij tylko świeży sok.

Słono-słodkie gwoździe do wieka trumny

Na początku XX wieku ludzie konsumowali 5 razy mniej cukru niż teraz. Cukier jest białą śmiercią dla ludzi. Szkodzi sercu, płucom, nerkom i żołądkowi. Na zawsze zapomnij o słodzonych napojach gazowanych.

A ludzie cierpiący na nadciśnienie nawet nie podejrzewają, że główną przyczyną ich choroby jest spożywane dużych ilości soli.

Szczególnie niebezpieczne przekąski to popcorn z kuchenki mikrofalowej i solone orzechy.

Przepis na długowieczność

  • Nie spożywaj więcej kalorii niż spalasz.
  • Jedz jabłka codziennie.
  • Pij wodę (zamrożoną i rozmrożoną), lub ciepłą przegotowaną i napary ziołowe.
  • Żyj aktywnie.
  • Codziennie bierz chłodny prysznic.
  • śpij w chłodnym, wywietrzonym pokoju.
  • Spędzaj weekendy na pieszych wędrówkach lub wycieczkach rowerowych 10-15 km.
  • Otocz się niezawodnymi przyjaciółmi, raduj się, śmiej się, nie zrezygnuj z seksu.
  • Nigdy nie myśl ani nie mów, że się starzejesz.

P.S. Bądź zdrowy!

Źródła: otozh.com, bnr.bg

Kto spróbuje, prosi o przepis. Ten deser z kuchni tatarskiej znika w momencie

Jak wyhodować własny, zdrowy czosnek? Prosta i skuteczna metoda ogrodników