Jedno jajko, szklanka kefiru, 400 g kapusty. Szybkie i pyszne danie, które pokocha cała rodzina

Jedno jajko, szklanka kefiru, 400 g kapusty – tyle potrzeba na najsmaczniejsze danie, które pokocha cała rodzina!

Ach i jeszcze mąka i przyprawy, bo najlepsze dania to takie, które są proste i łatwe do przygotowania.

Składniki na placki z kapusty:

• Kapusta – 400 gram
• Cebula – 1 sztuka
• Kefir – 200 ml
• Jajko – 1 sztuka
• Mąka – 3-5 łyżek
• Proszek do pieczenia – 1/3 łyżeczki.
• Sól, pieprz, zioła do smaku

Przygotowanie placuszków z kapusty:

Drobno posiekaj kapustę, dodaj sól i wymieszaj rękami.

Kapusta powinna stać się miękka i puścić soki.

Zetrzyj cebulę na grubej tarce, dodaj kefir, jajko, drobno posiekane zioła, jeśli lubisz możesz dodac ząbek czosnku, mąkę i proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj, ciasto powinno miec konsystencję gęstej śmietany.

Rozgrzej olej na patelni i smaż placki na średnim ogniu, aż będą złote.

Smacznego! Są obłędne! Z pewnością je pokochacie!

Źródło i Miniatura wpisu: intermarium.news

Czyszczenie chemiczne nie jest potrzebne! Jak łatwo wyczyścić dywan

Krwawnik pospolity – Zwyczajna roślina z łąk, a tyle korzyści nie ma cała apteka