Stosuj lek przy pierwszych oznakach choroby.
Ten skuteczny naturalny wywar według przepisu z youtube przyniesie ulgę w bólu gardła, pomoże przy kaszlu i oczyści płuca ze śluzu.
Jego największą zaletą jest to, że łączy w sobie najpotężniejszą naturalną broń w walce z infekcjami, kaszlem i stanami zapalnymi.
Ten domowy środek szybko złagodzi kaszel, śluz i stany zapalne. Jest to najskuteczniejszy lek wspomagający grypę i choroby.
Jeśli zastosujesz go przy pierwszych objawach, pomoże ci to znacznie złagodzić przebieg choroby, a nawet całkowicie zatrzymać chorobę.
Natychmiast odczuwasz poprawę, ulgę w kaszlu i zalegającym śluzie.
Jak pomagają poszczególne składniki?
Kurkuma
Kurkuma jest uważana za cud natury przynoszący niezliczone korzyści zdrowotne.
Najważniejsze związki zawarte w tej substancji nazywane są kurkuminoidami i mają silne właściwości lecznicze, przeciwutleniające, przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze.
Kurkuma zapobiega niszczeniu tkanek płuc, dzięki czemu jest jednym z najsilniejszych bojowników w stanach zapalnych i rekonwalescencji.
Czosnek
W okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i inne choroby spowodowane przeziębieniem, jak najczęściej zażywaj czosnku jako profilaktykę i lekarstwo.
Czosnek jest naturalnym antybiotykiem i środkiem przeciwwirusowym, wzmacnia układ odpornościowy i pomaga zwalczać wirusy.
Jeden (około 6 g) do dwóch ząbków dziennie, trzy do czterech w okresie grypy – to zalecana dawka dla osoby dorosłej, której zresztą nie należy przekraczać.
Zwykła zupa czosnkowa również ma w tym czasie wielką zaletę. By uniknąć charakterystycznego aromatu czosnku, który może nie być przyjemny dla każdego, warto spożywać czosnek razem z olejem, mlekiem i miodem lub po spożyciu go zjeść kawałek pietruszki.
Imbir
Działa antybiotycznie na infekcje górnych dróg oddechowych. Eliminuje zarazki i działa niezwykle silnie na układ pokarmowy, harmonizując jego działanie. Świeży jest oczywiście najbardziej leczniczy.
Jak przygotować lek?
Potrzebujemy:
• 3 ząbki czosnku
• 2-3 cm korzenia imbiru
• 1 łyżka kurkumy
• sok z 1/4 cytryny
• 0,5 litra wody
Wykonanie:
Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Pokrój korzeń imbiru, obierz i podobnie jak czosnek pokrój w cienkie plasterki.
Weź garnek z wodą i włóż do niego czosnek, imbir i łyżkę kurkumy.
Zamieszaj i wstaw na ogień.
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez chwilę, ok 3-4 minuty.
Następnie odcedź do szklanki. Wciśnij sok z cytryny.
Stosowanie:
Pij raz dziennie ciepłe 3/4 szklanki płynu, przy pierwszych oznakach choroby lub jeśli chcesz pozbyć się śluzu.