Nie chcę nawet słyszeć o oliwkach po spróbowaniu marynowanych winogron! Rarytas

Składniki na słoik 0,5 litra:

200 gr. winogrona
5 ziaren ziela angielskiego
1 liść laurowy
1 laska cynamonu
3 goździki
20 ml octu 9%
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki soli
2 łyżeczki cukru

Przygotowanie:

Umyj winogrona i osusz.

Ostrożnie oddziel grona od łodyżek, tak by ich nie pozgniatać. Napełnij wysterylizowane słoiki kulkami winogron.

Do marynaty zmieszaj wodę i wszystkie przyprawy (oprócz octu), zagotuj. Usuń cynamon i liść laurowy.

Do słoika dodaj ocet i zalej gorącą marynatą. Przykryj pokrywką, odwróć i pozostaw do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce.

To jest tak smaczne, że nie uwierzysz!!!

Źródło i fotografie: intermarium.news

Pyszne, pikantne szybko marynowane pomidory z czosnkiem i koperkiem. Nie spotkałem lepszego przepisu. DELIKATNOŚĆ!

Oto jak zatrzymać zawał serca w 1 minutę! Jeśli sam pacjent, jeśli karetka nie jedzie, nie wszyscy wiedzą