Moja teściowa zawsze ma bogate zbiory ogórków.
A kiedy kupiliśmy własną działkę i założyliśmy uprawy, podzieliła się z nami przepisem, który stosuje od dawna i zapewnia jej imponujące zbiory.
Przepis jest bardzo prosty, wymaga tylko dwóch prostych składników:
Składniki:
• 0,5 litra – łupin cebuli;
• 2 litry wody.
Proces przygotowania i zastosowania:
Zalej łupiny wodą i gotuj przez około 10 minut.
Pozwól cieczy ostygnąć.
Dodaj tyle wody do powstałej mieszaniny aby uzyskać w sumie 5 litrów.
Tym naparem można podlewać ogórki nawet codziennie. To bardzo pomaga wzmocnić odporność ogórków i dostarcza wielu składników odżywczych.
Jeśli stosujesz inne nawozy warto ten zastosować choć raz na tydzień.
Ponadto, jeśli spryskasz ogórki naparem z opryskiwacza, nie będą miały szkodników.
To działa!