Jeśli jesteś kimś, kto od dawna stara się schudnąć, na pewno wiesz, że to nie jest bułka z masłem. Jest kilka powodów, dla których twoje wysiłki zmierzające do osiągnięcia celu dotyczącego twojego ciała pozostają bezskuteczne.
Jednym z nich może być dieta całkowicie nieodpowiednia dla Twojego typu ciała. Odgrywa ona ogromną rolę na drodze prowadzącej do utraty wagi. To, co jesz, jest główną i kluczową częścią procesu spadku wagi lub tycia.
Istnieją pewne kombinacje pokarmów, które mogą pomóc Ci schudnąć, ponieważ niektóre związki zawarte w tych produktach potrafią fantastycznie się uzupełniać. Jedną z takich kombinacji jest czerwone wino i czosnek. Może to zabrzmieć dziwnie, ale wiele osób twierdzi, że ten duet, że może pomóc szybciej stracić tłuszcz z brzucha.
Czosnek na odchudzanie
Czosnek był używany już w starożytnych zabiegach medycznych głównie ze względu na swoje właściwości antybakteryjne. Ostatnio jednak zyskał na popularności jako składnik diety prowadzącej do utraty wagi.
Oprócz tego, że jest pożywną rośliną energetyczną, wykazano, że czosnek pomaga spalać tłuszcz. Koreańskie badania nad działaniem czosnku na otyłość na myszach potwierdziły, że może on sprzyjać szybszej utracie wagi.
Czerwone wino do utraty wagi
Właściwości czerwonego wina spalające tłuszcz zostały w dużej mierze przypisane obecnemu w nim związkowi zwanemu resweratrolem. Wiadomo, że czerwone wino ma działanie przeciwzapalne, co sprzyja utracie wagi. Jest bogate w przeciwutleniacze i jest również zdrowe dla serca, ponieważ może zapobiegać ryzyku chorób układu krążenia. Badania potwierdziły, że szczególnie przydatne jest dla kobiet po 65 roku życia.
Czerwone wino z czosnkiem
Eliksir z czerwonego wina i czosnku może sprzyjać utracie wagi poprzez podkręcenie metabolizmu. To także napój odtruwająco-oczyszczający, który usuwa szkodliwe osady z naczyń krwionośnych.
W dodatku zaledwie trzy łyżki wystarczą, aby organizm mógł spalić duże ilości tłuszczu. Wszystko, co musisz zrobić, aby uzyskać ten napój odchudzający, to 12 ząbków czosnku i około pół litra czerwonego wina.
Weź szklany słoik, pokrój ząbki czosnku na kawałki i włóż do słoika.
Następnie zalej czosnek czerwonym winem i zamknij pojemnik.
Umieść pojemnik na zewnątrz na dwa tygodnie. Codziennie wstrząsaj pojemnikiem i dobrze mieszaj składniki. Pod koniec dwóch tygodni przefiltruj płyn i umieść go w butelce z ciemnego szkła.
Pij 3 łyżki stołowe każdego ranka na pusty żołądek.