Jeśli twoja trzustka regularnie boli, oto jak jej pomóc. Efekt jest natychmiastowy Wypróbuj – nie pożałujesz!

Trzustka jest wyjątkowym narządem. Jego główną funkcją jest produkcja specjalnych enzymów rozkładających tłuszcze, białka i węglowodany.

Przyczynia się to do lepszego wchłaniania pokarmów. Trzustka jest jedynym narządem, który wytwarza insulinę.

Insulina jest bardzo ważnym hormonem trzustki, ponieważ wpływa absolutnie na wszystkie komórki organizmu. Jego główną funkcją jest zmniejszenie ilości glukozy we krwi ludzkiej.

Dlatego w żadnym wypadku nie można zignorować bólu trzustki.

Główne objawy choroby trzustki:

  • Ból występujący po zjedzeniu tłustych, ciężkich pokarmów, po spożyciu alkoholu i przejadaniu się. Najczęściej pojawia się ból obręczy.
  • Ból, któremu towarzyszą nudności i wymioty.
  • Po naciśnięciu na brzuch pojawia się dyskomfort w okolicy pępka.
  • Gwałtowny wzrost temperatury jest najczęstszym objawem choroby trzustki.
  • Częste ataki biegunki.
  • Ból zmniejsza się poprzez pochylenie się do przodu.
  • Jeśli nie ma możliwości wizyty u lekarza, a ból utrzymuje się, zalecamy stosowanie przepisu, która nie tylko złagodzi dyskomfort, ale także uratuje cię przed nim na zawsze.
  • Pomogą ci nasiona lnu. Są eliksirem zdrowia dla naszej trzustki.

    Napełnij szklankę wrzącą wodą do połowy, zaparz w niej 1 łyżkę siemienia lnianego. Wlej mieszaninę do miski, przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut.

    Po tym, jak bulion zaparzy się. Ostudź, odcedź go i wypij na 30 minut przed jedzeniem. Napar przypomina konsystencją galaretkę. Dodaj pozostałe nasiona do owsianki, kefiru i innych potraw.

    Po raz pierwszy poczujesz ulgę.

    Jak radziłeś sobie z atakiem bólu w czasie zapalenia trzustki?

    Źródło i Fotografie: lifter.com