Żałuję, że wcześniej tak nie gotowałam. Niesamowita delikatność kapusty

Kapusta to warzywo, z którego można przygotować nie tylko surówki, ale także inne pyszne dania.

Na pewno polubisz taką wersję gołąbków.

Składniki:

Biała kapusta 1 szt.
szynka 250 g
Ser holenderski 250 g
Sól do smaku
Zmielony czarny pieprz do smaku
Pietruszka (zielona) do smaku
Kurze jajo 3 szt.
Bułka tarta
czosnek do smaku
Papryka do smaku
Mąka pszenna

PRZYGOTOWANIE:

Ugotuj kapustę, rozłóż na liście i wykrój środkową grubą żyłę.

Drobno posiekaj koperek.

Ser zetrzeć, wymieszać z koperkiem i posiekanym czosnkiem, zagnieć nadzienie.

Jajka wymieszać z pieprzem i solą, czosnkiem i papryką.

Na liściu kapusty rozkładamy liść szynki, na nim trochę farszu i zawijamy w rulon, lub składamy w kopertę. Jak gołąbki.

Kopertę otoczyć w mące, następnie w jajku, następnie zawinąć w bułkę tartą i usmażyć na patelni.

Wskazówka: do nadzienia możesz wymyślić coś własnego, na przykład grzyby, farsz warzywny lub biały ser. Oczywiście można też zrobić tradycyjny farsz z ryżu i mięsa. To danie można podawać ze śmietaną lub sosem czosnkowym.

Źródło i Miniatura wpisu: popoisty.com

Rolada z wafli z kremem kokosowym i karmelem. Pychota bez pieczenia

Co się stanie w przyszłym sezonie, jeśli jesienią zakopiesz pomidora w ziemi?