Syrop imbirowy z miodem i kurkumą leczy nawet najgorszy kaszel i oczyszcza płuca w 1 noc: oto przepis!

Jesteś chory, kaszlesz? Szybko przygotuj syrop imbirowy. Dzięki niemu szybko się rozgrzejesz i zabijesz wszystkie zarazki wywołujące przeziębienia.

Ten przepis jest wypróbowany, przetestowany i łatwy do przygotowania. Zrobisz to w kilka minut i będzie Ci służyć przez całą zimę.

Ten przepis jest cudowny, ponieważ może zatrzymać chorobę zaraz po pierwszych objawach. Leczy kaszel, oczyszcza płuca i oskrzela ze śluzu oraz łagodzi objawy przeziębienia. Zażyj w ciągu dnia, przed snem i rano poczujesz ulgę!

Efekty syropu imbirowego z miodem i kurkumą

Grypa, nieżyt nosa, ból gardła – dzięki zawartości witamin i innych ważnych składników odżywczych imbir jest idealnym pomocnikiem w przypadku grypy, nieżytu nosa, bólu gardła i gorączki. Herbatę imbirową można kupić w aptece, ale lepiej zrobić domową.

Poprawia ukrwienie i zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia – imbir rozszerza naczynia krwionośne, rozrzedza krew, a tym samym wspomaga ukrwienie całego organizmu. Jest również pomocny w przypadku zimnych dłoni lub stóp. Rozluźnia naczynia krwionośne i rozgrzewa całe kończyny.

Wspomaga odporność – wszystkie witaminy, olejki eteryczne i inne substancje w naturalny sposób wzmacniają układ odpornościowy, chroniąc go przed różnymi chorobami

Poprawia trawienie – pozytywnie wpływa na pracę żołądka i jelit. Wspomaga prawidłowe opróżnianie, eliminując tym samym zaparcia. Pomaga również przy biegunkach, gdzie skutecznie usuwa wirusy z jelit.

Odtruwa organizm – usprawnia pracę wątroby, pomaga oczyścić organizm z toksyn. Posiada również substancje antyseptyczne i antybiotyczne.

Poprawia oddychanie i kaszel – imbir pomaga uwolnić śluz z dróg oddechowych, co pomaga przy grypie lub innym zapaleniu dróg oddechowych.

Syrop imbirowy – przepis

Potrzebujemy:

Kawałek korzenia imbiru o długości 4-5 cm – działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe i antybiotykowe

Cytryna (najlepiej organiczna) – szereg antyoksydantów, zwłaszcza witamina C, które wzmacniają układ odpornościowy

Kilka łyżek miodu – działa przeciwwirusowo i bakteriobójczo

1/2 łyżeczki kurkumy – zostało naukowo udowodnione, że zawarte w niej składniki niszczą wirusy i działają przeciwzapalnie

Szklanka wrzącej wody

Przygotowanie:

Imbir obrać i pokroić w drobną kostkę. Włożyć do garnka, wsypać kurkumę, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu przez około 5-10 minut.

Odstawić na bok i poczekać, aż ostygnie – jest to bardzo ważne, ponieważ wysokie temperatury zniszczyłyby większość witaminy C i składników aktywnych w miodzie.

Schłodzony napar przelej do szklanki i dodaj sok z cytryny i miód. Wymieszaj. Pij po łyżce lub dodaj go do herbaty (ale należy pamiętać, aby była schlodzona poniżej 70 stopni Celsjusza.

„Gdyby ludzie wiedzieli, jakie lecznicze działanie ma pokrzywa, hodowaliby tylko pokrzywy”

NIEDOBÓR MAGNEZU jest bardziej niebezpieczny niż wcześniej sądzono