Rodzynki + woda = wdzięczna wątroba. Dzięki temu lekarstwu pozbyłam się chronicznego zmęczenia, obrzęku i problemów ze skórą!

Jednym z głównych narządów w ludzkim ciele jest wątroba.

Pełni szereg funkcji niezbędnych do życia. Organ ten bierze udział w procesach trawieniz, krążeniz i metabolizmie wszystkich substancji w organizmie.

Dlatego musisz zadbać o zdrowie wątroby i chronić ją przed uszkodzeniem.

Istnieje wiele leków, farmakologicznych, które mają na celu oczyszczenie wątroby. Ale większość z nich może wywołać skutki uboczne. Dzis powiemy Ci jak oczyścić wątrobę z toksyn za pomocą naturalnych produktów, a mianowicie wody i rodzynek.

Rodzynki

Mała garść rodzynek zjedzona każdego ranka oczyszcza organizm ze złego cholesterolu i ma korzystny wpływ na zdrowie serca. Suszone owoce zawierają dużą ilość witamin i minerałów. Ponadto rodzynki stanowią jedno z najbogatszych źródeł przeciwutleniaczy.

Jeszcze bardziej przydatne będzie użycie bulionu z rodzynek. Odwar z rodzynek zawiera znacznie mniej cukru niż same suszone owoce. Wypijając bulion z rodzynkami, już w 4 dni zauważysz znaczną poprawę.

Zadziałaj na układ trawienny, a poczujesz bezprecedensowy napływ sił.

Ten środek jest niezbędny w walce z uczuciem ciężkości w jamie brzusznej i bolesnym trawieniu. Stymuluje wydzielanie soku żołądkowego, jedzenie jest lepiej trawione, a organizm wchłania więcej składników odżywczych.

Ten wywar ma działanie, które stymuluje procesy biochemiczne biorące udział w oczyszczaniu krwi, a także wzmacnia odporność. Zastosowanie rodzynek i ich wywaru jest dobrym zapobieganiem różnym chorobom układu sercowo-naczyniowego i wątroby.

Jak przygotować wywar z rodzynek

Składniki:

400 ml wody
150 g rodzynek

Przygotowanie:

1. Dokładnie umyj suszone owoce.
2. Wlej wodę do czystego garnka i doprowadź do wrzenia.
3. Po zagotowaniu wody dodaj rodzynki i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
4. Następnie zostaw bulion na noc. Rano podgrzej trochę przed spożyciem.

Kupując rodzynki, zwróć uwagę na ich kolor i fakturę. Owoce nie powinny być zbyt miękkie ani jędrne. Unikaj jasnych, błyszczących owoców i wybierz rodzynki o najciemniejszych tonach.

Pij ciepły bulion rano na czczo na 30 minut przed jedzeniem przez 4 dni. Warto powtarzać regularnie co miesiąc. Miłym dodatkiem terapii jest pozbycie się problemów skórnych i i opuchlizny.

Źródło, fotografie i miniatura wpisu: chernayakobra.ru