Pyszna pasta kanapkowa. Najwspanialej smakuje z domowym chlebkiem. Co za delikatność!

Niektórzy nazywają ją pastą inni smarowidłem. Wystarczy kromka dobrego chlebka by cieszyć się delikatnym smakiem kanapki.

Można ja dowolnie urozmaicać ulubionymi składnikami lub dodatkami do kanapek. Ze świeżo upieczonym domowym chebkiem smakuje wybornie.

Składniki:

dwa serki twarogowe;
dwa kurze jaja;
jeden ząbek czosnku;
40 g masła;
pęczek koperku;
trochę majonezu;
sól do smaku;
grzanki.

Przygotowanie:

Wyjmij masło z lodówki odpowiednio wcześniej by dobrze zmiękło. Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj na tarce.

Włóż twaróg do zamrażarki, aby ułatwić ścieranie. Zetrzyj na tarce.

Wymieszaj twaróg i jajka. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Dodaj drobno posiekany koperek, a jeśli nie lubisz może być szczypiorek lub inne zioła.

Dodaj miękkie masło.

Dopraw majonezem i dobrze wymieszaj.

PYCHOTA!

Źródło i miniatura wpisu: vkusno-blog.ru

Nie wiedziałam, że jest taki prosty! Mastyk miodowy ręcznie z improwizowanymi składnikami. Teraz moje ciasta będą jeszcze piękniejsze!

„Złote rozwiązanie” dla pomidorów. Dla dobrych zbiorów i zdrowych krzewów