Przepis na koktajl spalający kalorie według Ewy Chodakowskiej

Ewy Chodakowskiej nie trzeba nikomu przedstawiać. Jest fanką zdrowego stylu życia, odżywiania i aktywności fizycznej.

A przy tym motywuje ludzi do pójścia w jej ślady. Ma idealną, wysportowaną figurę, bynajmniej nie od siedzenia przed komputerem i objadania się pączkami.

Ze swoimi czytelnikami dzieli się także przepisami na dobrze skomponowane posiłki i fit napoje, sprzyjające utracie wagi i poprawy zdrowia.

Przytaczam dziś jeden z nich, który wypróbowałam i szczególnie przypadł mi do gustu. Działanie tego koktaju od razu się czuje! Już po kilku porcjach ciało zyskuje więcej witalności i pozbywa się uczucia ociężałości.

Składniki:

  • 125 ml wody
  • 125 ml mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • garść świeżego szpinaku (ok. 40g)
  • 1 duży banan (ok. 200g)
  • 1/3 łyżeczki pieprzu chili cayenne w proszku
  • Przygotowanie fit koktajlu:

    1. Szpinak umyć pod bieżąca wodą i osuszyć

    2. Banana obrać i podzielić na mniejsze kawałki

    3. Do blendera wlać mleko, wodę i miód, dorzucić szpinak i banana, wsypać chili.

    Zmiksować na gładką konsystencję.

    Przed wypiciem trzeba napój lekko podgrzać. To ważne, byle nie za mocno, nie wolno zagotować.

    Trenerka poleca wypijanie koktajlu po południu. Najlepiej przed wieczornym treningiem. Uwalnia ciepło z ciała przyspieszajac metabolizm o 25%. Pijąc regularnie szybko zauważysz róźnicę i utratę tkanki tłuszczowej.

    Napój jest jednocześnie słodki i ostry. Jeśli masz trudność z zaakceptowaniem takiej ilości chili możesz przyzwyczajać się do jego smaku powoli. Za pierwszym razem wsyp połowę zalecanej ilości lub nawet mniej. Jednak cała dawka ma swoje uzasadnienie i tylko w tej proporcji daje oczekiwany efekt.

    Wypróbuj koniecznie i podziel się z innymi!

    Orzechy, pyłek i miód – pyszny przepis na wzmocnienie naczyń krwionośnych, serca i mózgu

    Najłatwiejszy przepis na chleb – dwa machnięcia łyżką i to wszystko!