Marchewka i imbir leczą kaszel i oczyszczają oskrzela i płuca w zaledwie jeden dzień: TU jest przepis!

Wszyscy znamy marchewkę i imbir, ale czy chcielibyście wiedzieć, czego te dwa składniki mogą razem dokonać?

Poznaj cudowne działanie tej zdrowej pary. Będą szczególnie przydatne w nadchodzących miesiącach.

Zacznijmy od powiedzenia czegoś o korzyściach zdrowotnych obu tych produktów.

Imbir

Imbir to bardzo popularny produkt, jeśli chodzi o odchudzanie, a także wzmocnienie odporności naszego organizmu.

Skutecznie stymuluje przemianę materii i tym samym sprzyja utracie zbędnych kilogramów.

Imbir również niszczy bakterie, wirusy i niweluje stany zapalne.

Ponadto poprawia krążenie krwi, a także pomaga organizmowi pozbyć się toksyn i nagromadzonych produktów przemiany materii.

Skutecznie zmniejsza również nudności i poprawia trawienie.

Marchewka

Marchewka jest jednym z najzdrowszych warzyw i zdecydowanie nie powinna odgrywać roli jedynie składnika niedzielnego rosołu.

Zawiera wiele witamin, takich jak witaminy A, C, E i B.

Ponadto jest doskonałym źródłem minerałów takich jak magnez, cynk, żelazo, potas, wapń, sód i fosfor.

Jednak wszystkim marchew kojarzy się z witaminą A , która dba o nasz wzrok.

Co imbir i marchewka mogą zrobić z naszym ciałem, jeśli je połączysz?

Okazało się, że te dwa pokarmy naprawdę dobrze ze sobą współpracują.

Połącz je i ciesz się tymi fantastycznymi efektami, bowiem:

• Wzmacniają odporność

• Zwalczają infekcje

• Poprawiają przebieg kaszlu i oczyszczają płuca – pomagają już w 1 dzień

• Wspierają wzrok

• Poprawiają trawienie

• Wspomagają odchudzanie

• Wspierają pracę serca

• Poprawiają wygląd skóry

• Hamują procesy starzenia się skóry

Nie wiesz jak połączyć te dwa produkty? Wypróbuj ten fantastyczny, domowy przepis!

Jego przygotowanie jest bardzo łatwe a połaczenie ma doskonały smak.

Wszystko czego potrzebujesz to:

• marchewki – 5 sztuk

• imbir – kawałek 5 cm

• cytryna – 1 sztuka

• Woda

Przygotowanie:

Marchewki i imbir myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do blendera i miksujemy.

Przekładamy miksturę do słoika (dodajemy sok z cytryny i wodę).

Odstawiamy na co najmniej 1 dzień.

Następnie odcedzamy i dobrze odciskamy stałe cząstki.

Następnie używamy codziennie łyżeczkę do herbaty, jako składnik herbat, lemoniad czy innych napojów (ale nie w gotowanych napojach).

UWAGA! Treści w serwisie z założenia mają charakter informacyjno-edukacyjny. Jeśli cierpisz na choroby przewlekłe lub stosujesz leki, zalecamy skonsultowanie się z lekarzem przed rozpoczęciem naturalnego leczenia, aby uniknąć interakcji. Odkładając lub przerywając klasyczne zabiegi medyczne, możesz zagrozić swojemu zdrowiu.
Źródło: estisanatos.com, Miniatura wpisu: freepik.com

Oto czemu hinduscy mnisi i szczupłe kobiety piją na czczo przegotowaną wodę – gorącą, nie zimną

Jak wybielić skarpetki i koszule, aby były jak nowe!