Każdy szuka tego przepisu: 5 minut pracy i 30 minut pieczenia. Szarlotka, która rozpływa się w ustach!

Moja rodzina kocha szarlotkę. To jedno z kultowych polskich ciast, a jednak każdy robi ją nieco inaczej.

Robiłam już z jabłkami tartymi, przesmażanymi, z pianą z białek, na kruchym cieście, na biszkopcie, a nawet bez ciasta.

Jednak ta z dzisiejszego przepisu, to jedna z moich ulubionych szarlotek. Przede wszystkim ze względu na prostotę i szybkość wykonania. Ale także niezrównany smak. Polecam.

Bardzo łatwy i szybki przepis z youtube.

Potrzebujemy:

• Jajka – 3 szt.

• Cukier – 150 g

• Masło – 80 g

• Mleko – 180 ml

• Mąka – 300 g

• Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka.

• Jabłka – 3 sztuki

Przygotowanie:

Jajka wymieszać z cukrem na puszystą masę (mikser).

Dodaj roztopione masło i mleko.

Wymieszaj.

Do przesianej masy wsyp mąkę i proszek do pieczenia i mieszaj do uzyskania gładkości.

Jabłka obierz, pokrój w kostkę.

Dodaj do ciasta. Wymieszaj.

Formę posmaruj olejem, wlej do niej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ° C na 30-35 minut.

Posyp gotowe ciasto cukrem pudrem.

Smacznego! To jest pyszne!

Film:

Źródło i fotografie: youtube.com

NIEDOBÓR MAGNEZU jest bardziej niebezpieczny niż wcześniej sądzono

Oto czemu hinduscy mnisi i szczupłe kobiety piją na czczo przegotowaną wodę – gorącą, nie zimną