Poszukujesz doskonałego przepisu na pączki, które rozpływają się w ustach, oferując jednocześnie idealną puszystość i intensywny smak? Oto receptura na pyszne pączki, które zaskoczą i oczarują każde podniebienie.
Jak zrobić w domu pyszne, puszyste pączki?
Ten przepis z mlekiem skondensowanym dala mi teściowa i zawsze się sprawdza.
Składniki:
• 1 puszka mleka skondensowanego
• 4 jajka
• pół łyżeczki sody oczyszczonej
• 1 łyżka octu winnego
• około 500 g mąki
• olej do smażenia
• cukier puder do smaku
Przygotowanie:
Jajka wymieszać ze skondensowanym mlekiem, dodać sodę oczyszczoną, ocet, następnie mąkę, wymieszać, zagnieść niezbyt sztywne, dość kleiste ciasto.
Nabrać mały kawałek, wrzucić do mąki i uformować kulkę.
Przygotowane kulki smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Rozkładamy przygotowane pączki na papierowym ręczniku, aby odsączyć z nadmiaru oleju.
Pączki podajemy posypane cukrem pudrem.
Są pyszne!