Puszyste i delikatne pączusie. Bez względu na to, ile ich zrobię, zawsze za mało

Poszukujesz doskonałego przepisu na pączki, które rozpływają się w ustach, oferując jednocześnie idealną puszystość i intensywny smak? Oto receptura na pyszne pączki, które zaskoczą i oczarują każde podniebienie.

Jak zrobić w domu pyszne, puszyste pączki?

Ten przepis z mlekiem skondensowanym dala mi teściowa i zawsze się sprawdza.

Składniki:

• 1 puszka mleka skondensowanego
• 4 jajka
• pół łyżeczki sody oczyszczonej
• 1 łyżka octu winnego
• około 500 g mąki
• olej do smażenia
• cukier puder do smaku

Przygotowanie:

Jajka wymieszać ze skondensowanym mlekiem, dodać sodę oczyszczoną, ocet, następnie mąkę, wymieszać, zagnieść niezbyt sztywne, dość kleiste ciasto.

Nabrać mały kawałek, wrzucić do mąki i uformować kulkę.

Przygotowane kulki smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Rozkładamy przygotowane pączki na papierowym ręczniku, aby odsączyć z nadmiaru oleju.

Pączki podajemy posypane cukrem pudrem.

Są pyszne!

Źródło i Fotografie: intermarium.news, youtube.com

Jak wyjąć wyprasowane rzeczy bezpośrednio z pralki. Genialna sztuczka, która obiegła cały świat!

Święte i zdrowe jedzenie postne prosto z cel klasztornych! Musisz wypróbować przynajmniej jedną z nich