Eksperci wymienili 3 błędy popełniane podczas parzenia herbaty imbirowej

Herbata imbirowa ma wiele wspaniałych właściwości, które są nie do przecenienia dla naszego zdrowia

Ale tylko wtedy, gdy jest odpowiednio zaparzona.

Większość ludzi popełnia te same błędy, na przykład:

Obieranie imbiru

W rzeczywistości skórka zawiera wiele składników odżywczych. Zaleca się ucięcie kawałka korzenia imbiru, opłukanie go i oczyszczenie szczoteczką lub gąbką w razie potrzeby. Nie obierać.

Woda za gorąca lub za zimna

Woda do zaparzania herbaty imbirowej powinna mieć odpowiednią temperaturę.

W nazbyt chłodnej – korzeń nie zaparzy się, a zbyt gorącej – zniszczy część bezcennych właściwości. Optymalna temperatura wody jest wówczas, gdy zaczynają się unosić małe pęcherzyki powietrza – około 70 ° C.

Zaparzanie herbaty przez zbyt długo

Po napełnieniu imbiru gorącą wodą wystarczy odczekać 10-15 minut – napój będzie gotowy.

Będzie miał też idealna temperaturę do spożycia od razu.

Źródło: ukr.media, Miniatura wpisu: freepik.com

3 proste ćwiczenia, które poprawią Twoją postawę: Nigdy więcej „bawolej” szyi i pozbędziesz się bólu pleców!

Stary sposób babci na bolące nogi zadziałał. Wreszcie śpię spokojnie