Herbata imbirowa ma wiele wspaniałych właściwości, które są nie do przecenienia dla naszego zdrowia
Ale tylko wtedy, gdy jest odpowiednio zaparzona.
Większość ludzi popełnia te same błędy, na przykład:
Obieranie imbiru
W rzeczywistości skórka zawiera wiele składników odżywczych. Zaleca się ucięcie kawałka korzenia imbiru, opłukanie go i oczyszczenie szczoteczką lub gąbką w razie potrzeby. Nie obierać.
Woda za gorąca lub za zimna
Woda do zaparzania herbaty imbirowej powinna mieć odpowiednią temperaturę.
W nazbyt chłodnej – korzeń nie zaparzy się, a zbyt gorącej – zniszczy część bezcennych właściwości. Optymalna temperatura wody jest wówczas, gdy zaczynają się unosić małe pęcherzyki powietrza – około 70 ° C.
Zaparzanie herbaty przez zbyt długo
Po napełnieniu imbiru gorącą wodą wystarczy odczekać 10-15 minut – napój będzie gotowy.
Będzie miał też idealna temperaturę do spożycia od razu.