Kiedy poznasz ten przepis na pierś z kurczaka już nigdy nie przyrządzisz jej inaczej!

Dzisiaj dowiecie się jak przygotować pierś z kurczaka w stylu Hasselback. Wygląda apetycznie, a smakuje wybornie. Przepis znajdziesz poniżej!

Składniki

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 50 g świeżych liści szpinaku
  • 50 g sera ricotta
  • 2 piersi z kurczaka
  • 20 g startego sera cheddar
  • papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rozgrzej oliwę na patelni, a następnie wrzuć na nią liście szpinaku. Na średnim ogniu podgrzewaj je przez 3 – 5 minut. Później dodaj ser i wszystko dokładnie wymieszaj przez 30 – 60 sekund, zdejmij i odstaw.

Całą pierś natnij jak poniżej:

W nacięcia włóż szpinak z ricottą

Po wierzchu przypraw solą, pieprzem i papryką

Na wierzch każdej piersi nałóż starty cheddar.

Naczynie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz 25 minut.

To wyjątkowe połączenie smaków sprawia, że pierś jest bardzo smaczna, aromatyczna i soczysta.

Polecamy!